2017. július 22., szombat

25. ének - Már megint a Nők...

Pontosabban a Nők Lapja. Mert ezúttal egy ott talált receptet dolgoztunk át. Ha átdolgozásnak számít az eredeti alapanyagok között nem szereplő snidling felhasználása. Abszolút... 
Az új ételt tehát most elnevezzük:
"Csirkemájpástétom petrezselymes-snidlinges sajtkrémmel, pirítóssal"-nak.
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel (akár nagyobb mennyiségben is, mondjuk egy házibuli vendégeinek), az első kóstoláson túl állíthatjuk, hogy busásan megtérül a beléfektetett energia.


Hozzávalók (mondjuk 4 személyre, ebből 2 személy nő vagy asszony):
1/2 kg csirkemáj,
2 fej közepes hagyma
25 dkg (fél doboz) mascarpone
fél marék friss tárkony a kertből
vagy urbánusoknak kávéskanálnyi szárított a spájzból*
egy csokor friss petrezselyem
vagy urbánusoknak kávéskanálnyi szárított a spájzból
snidling (a kertből, vagy szerezzetek ahonnan tudtok)
só, bors

Az apróra vágott hagymát jó tíz percig pirítjuk olajon vagy zsíron ízlés szerint, majd beledobjuk a tárkonyt és a májat. Újabb 10 percig sütögetjük, majd ugyanennyi ideig a tűzről levéve pihentetjük. Ekkor sózzuk-borsozzuk és a mascarpone felét hozzáadva botmixerrel eldolgozzuk. A mascarpone másik felét apróra vágott snidlinggel és petrezselyemmel és kevés sóval összekeverjük. A NL ehhez is botmixert ír, de az olyan, mintha ágyúval lőnénk verébre.
Az így nyert kétféle masszát mi betoltuk a hűtőbe és egy órácska elteltével már nem bírtunk a korgó gyomrunkkal és nekiláttunk. Félbarna kenyérszeleteket pirítottunk meg és elébb a petrezselymes masszával kentük meg vékonyabban, majd erre vastagabb réteg májpástétom került. Hogy mások hogyan eszik azt nem tudjuk, de az első szelet elfogyasztását követően egyértelmű lett, hogy a tökéletes ízélményhez vékony szelet paradicsomok szükségesek. És tényleg így is lett!

Dícsértessék!

* a zöldfűszer mennyiségeket mi megdupláztuk. Tudjátok: sok jóból, jó sokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése