Alighanem a kapor és a zúza is olyan alapanyag, amelyek külön-külön is alkalmasak arra, hogy a törzsökös magyarság étvágyát jelentékenyen lelohasszák. Különösen igaz ez a mindenkori ifjuságra, amelyben generációk óta lankadatlan buzgalommal próbálnak meg a tökfőzelék iránt fondorlatos eszközökkel vágyat gerjeszteni. Nem sok sikerrel. Arról nem is beszélve, hogy a zúza (hasonlóan más belsőségekhez) ma már indexen van elsősorban a városi lakosság körében, mivel a városokban szívesebben hisznek abban, hogy a húst meg a többi élelmiszert gyárakban szintetizálják egészségből, vitaminokból és marketingből. Ma már nem is teljesen alaptalanul.
Az elsőt általában nem felejti el az ember, legyen szó az első csókról, urológiai vizsgálatról vagy mint jelen esetben a kapros zúzalevesről. Igen: a neszmélyi Zöld Kakas étteremben találkoztunk és őszinte, mély érzelmek keletkeztek már az első pillanatban. Sok meghitt ebédidő erősítette ezt a kapcsolatot és ma szintet léptünk és elkészült az első saját. Íme:
Zsé szerint jobban sikerült mint az eredeti. A receptet természetesen az internet segítségével sikerült rekonstruálni, bár mint utóbb mindig kiderül alapvetően nem valami nagy vaszisztdasz ez sem. Mármint elkészíteni. Két recept házasításával a következő módon készült.
Hozzávalók:
* Az olyan műszavakat, mint "habarás" először definiálni kell az ilyen eljárásokban járatlanok számára. Az ilyen eljárásokat többnyire beosztott kukták számára szoktam kiszervezni, de most elszántam magam az elsajátítására. Hát nem nagy cucc az egész, de aki nem hiszi, járjon utána!
Dícsértessék!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése